FOTO, FILM

& ANIMERING

För att kunna förmedla ditt budskap är våra fotografer noga med att vara välutbildade i de flesta digitala verktyg. Allt från film, ljud och bild till 3D och animering. Vi vet hur man skapar rätt innehåll, på rätt plats vid rätt tillfälle för att uppnå maximal räckvidd och ökat engagemang.

Foto

Med en lång erfarenhet av porträttering och storytelling är våra fotografers mål att fånga vision och mål med ditt varumärke eller kampanj på bild, allt för att understryka budskapet.

Film

Vi producerar film med tydlig vision om att engagera och beröra. Med hjälp av ny teknik och modern utrustning tar vi med dina kunder på en resa i ditt varumärke, låter dom smaka på din kampanj som gör dom till nära vänner!

2D Film

Skulle inte verkligheten räcka till så kan man göra den ändå tydligare med hjälp av 2D animation. Här kan budskapet bli extra pedagogiskt och på så sätt mer effektivt nå fram till dina målgrupper.

3D Film

Med 3D teknik tar vi det sista steget mot en värld där gränserna för vad som går att illustrera, förmedla och verkliggöra nästan helt är utsuddade. Här kan vi resa i tiden, gå in i produkters inre eller varför inte ta en rymdpromenad på Mars. I 3D-filmens värld vill vi påstå att allt är möjligt. 

"Film tar med tittaren på en emotionell rutschbana genom tid och rum."

Där bara fantasin sätter gränser

Skapa kontakter. Bygg ditt varumärke.

Företagsfilmer

Företagsfilmer är en kraftfull metod för att introducera ditt företags värden, kultur och tjänster till både nuvarande och potentiella kunder. De fungerar också utmärkt för intern utbildning, och kan belysa komplexa processer på ett enkelt och begripligt sätt.

Dessa filmer skapar en emotionell och intellektuell koppling, vilket gör dem effektiva för att bygga varumärkesförtroende och öka engagemang. I en värld där visuellt innehåll regerar, ger en välproducerad företagsfilm dig en konkurrensfördel.

Lightray  kombinerar kreativ talang med teknisk expertis för att skapa företagsfilmer som inte bara uppfyller utan överträffar dina förväntningar. Vår kundfokuserade process garanterar att vi arbetar nära dig från koncept till färdig produkt, säkerställande att ditt budskap förmedlas tydligt och effektivt.

Play Video
Biokube
Minireningsverk
Play Video
Bohus Fästning
Jul på Bohus
Play Video
Centern
Jessica
Play Video
Centern
Dan
Play Video
Centern
Hanna
Play Video
Centern
Henning

Så delar vi upp produktionen

Strategi

Hur ser målgruppen ut? Vilken är filmens syfte? Vad ska den tillföra? Vi ser över helheten och formar filmens budskap utifrån verksamhetens kärna.

Manus

Vi skruvar och vänder på vartenda ord tills vi får till den rätta knycken! Manuset bör sammanfatta ett tydligt och konkret budskap på ett intresseväckande sätt. Allt mynnar ut i en storyboard där vi noga fokuserat på hur filmen ska se ut, upplevas och vad den ska förmedla. 

Planering

I planeringsskedet sätter vi ihop strategi, manus och ett utförlig storyboard. Noggrann planering är ofta nyckeln till ett lyckat resultat. Fördelen är att vi kan sudda och ändra precis så mycket vi vill på ett mycket tidseffektivt (kostnadseffektivt) sätt! När manus och storyboarden är godkänd ligger den sedan till grund för filmarbetet. 

Manér

En grafisk identitet är ofta grunden till all marknadsföring, därför är det viktigt att vi följer företagets bildspråk när vi kommunicerar ditt varumärke.

Saknar du en grafisk profil? Inga problem. Vi tar fram förslag på färger, mönster och karaktärer som matchar verksamhetens personlighet!

Produktion

It’s alive! Ja, det är verkligen en storslagen känsla när man får realisera storyboard och planer. Med vår utrustning ser vi till att slutprodukten blir så bra den någonsin kan bli! Vi vill påstå att vi brinner för din framgång.

Musik & Ljuddesign

Först när musik och ljud är på plats får berättelsen liv på riktigt. Vi väljer noga ut musik från olika genrer och stilar för att förmedla rätt känsla! I vissa fall tar vi fram musik som är skriven just för den aktuella berättelsen allt för att göra den så unik, engagerande och tydlig som möjligt.

Voiceover

Vi har en egen ljudstudio och över 30 års gemensam erfarenhet och musik- och ljuddesign. Välj och vraka från en varierande röstbank, vi hjälper dig att hitta rätt röst till rätt ändamål – oavsett språk! 

Textning

Allt fler väljer att se film med ljudet avslaget, inte minst när man skrollar på telefonen. Textning är nödvändigt för personer som inte hör och ökar samtidigt möjligheterna för andra att uppfatta filmens budskap.  Att översätta filmen till andra språk gör att du når en större målgrupp, uppfattas som extra seriös och älskas av google.

Leverans

Om inga särskilda önskemål anges levererar vi filmen via vimeo.se där du kan ladda ner filen med valfri upplösning, dessutom hjälper vi dig att publicera filmen i rätt kanaler – om du vill!

Oroa dig inte! Innan leverans går vi igenom resultatet tillsammans och tittar på eventuella ändringar. Självklart håller vi dig uppdaterad genom hela processen.

Vi hjälper dig även med

SEO

Som en fullservicebyrå inom reklam och kreativ kommunikation

Displayannonsering

Med den här typen av annonsering har du stora möjligheter att rikta och målgruppsanpassa annonseringen och på så sätt nå kunder som ännu inte har kännedom om eller sökt på dig.

Sociala medier

Vi skapar innehåll och administrerar dina kanaler för att att nå ut till en bred och specifik målgrupp på en personlig nivå.

Profilprodukter

Vi skräddarsyr profilprodukter som inte bara representerar erat varumärke på ett autentiskt sätt, utan också engagerar och överraskar mottagarna.

Trycksaker

Vi formger alla sorters trycksaker till företaget. Allt från visitkort till storformat. Vad har du på gång?

Varumärkesutveckling

Vårt mål är att leda varje projekt till framgång genom noggrann analys, insiktsfull strategi och konsekvent mätning av resultat.

Nyhetsbrev

Tillsammans skapar ett värdefullt och relevant innehåll i dina e-postutskick. En effektiv kommunikationskanal som ökar dina chanser att engagera och inspirera dina befintliga kunder.

Strategi

Utifrån gemensamma strategier skapar vi skräddarsydda projektlösningar för små och stora företag.

Ljudbilder

Med en unik blandning av teknisk expertis och konstnärlig vision ger vi dina projekt ljudlandskap som inte bara hörs, utan också känns.

Röstinspelning

Med vårt dedikerade team skapar vi enastående röstinspelningar för voice-over och poddproduktion och tar vi din berättelse till nya höjder.

Webbproduktion

Är du på jakt efter en snygg, professionell och responsiv hemsida är Lightray rätt partner för dig! Vi utvecklar skräddarsydda lösningar som genomsyras av din unika identitet.

Grafisk formgivning

Vi designar ditt innehåll på ett snyggt och relevant sätt som underlättar för din målgrupp att hitta fram till dig!

Animering

Behöver du en informations- eller instruktionsfilm, eller realistiska skildringar av en produkt eller en funktion? Vi animerade filmer i både 2D och 3D som engagerar din målgrupp!

Film och video

Rörligt material är det mest effektiva sättet att skapa engagemang och synlighet på olika plattformar! Vi jobbar både med filmkamera, drönare och animering för att skapa ditt innehåll.

Foto

När du skall presentera dina produkter eller tjänster i professionella kanaler är det värt att få hjälp av en yrkesskicklig fotograf. Med rätt kamera, ljus och vinklar levererar vi bilder av högsta upplösning och kvalitet.

SEO

En välgjord sökmotoroptimering och SEO strategi kan hjälpa din webbplats att få mycket mer trafik genom att den visas högre upp i Googles sökresultat.

Content- & Copywriting

Det behövs olika typer av text i olika kanaler och för olika syften. Vi hjälper dig med produkt-beskrivningar, annonstexter och säljande texter.

Hostingpaket

Innan du kan komma igång med din hemsida behöver du välja ett webbhotell – en plats som din hemsida hyr för att kunna synas på internet.

Serviceavtal

Med vårt serviceavtal ser vi till att din webbplats är kontinuerligt uppdaterad och säker.

Anders_Lundin2

Hör av dig!

Vill du bolla en idé eller veta mer om hur vi jobbar? Hör av dig till mig via formuläret nedan. // Anders Lundin, filmskapare

Kontaktformulär