Aktuellt

Nu bor vi hos Preston Root
Publicerad lör 14 april, 2018
Text av:

Det känds nästan overkligt att få möjligheten att bo hemma hos Preston Root. Hans gammelfarfar ägde The Root Glass Company, glasbruket där flaskan skapades. Det känns lite som att gå omkring i en film. Preston har ett fantastiskt boende och i den Indiana Jones inspirerade parken hemma hos honom finns flera hus. Vi bor  självklart i ett eget och här finns så mycket saker från Root Glass Company. Jag har suttit och bläddrat i en massa gamla bokföringsböcker från glasbruket. Här finns också en massa flaskor från tiden före Cola-flaskan.

 

I går var vi på familjens museum där man bl.a hade en av dom få flaskor som fins kvar från den första serien. Flaskan som är orsak till hela denna fantastiska resa. Dvs. man gjorde några flaskor för att skicka till den tävling som Coca.cola utlyst. Coca-cola ville ha en distinkt flaska som var svår att kopiera och som man tom. skulle känna igen i mörkret. Det kände extremt häftigt att få hålla i flaskan som annars var inlåst bakom pansar-glas.

PÅ museet fanns bl.a också 2 tågvagnar som familjen hade för att resa runt i USA. Prestons farfar dog ung i en flygolycka så för Prestons pappa var det otänkbart att flyga. Att åka tåg i egen vagn, inredd som ett semesterhem med 2 våningar är väl inte att förakta!

Läs mer om Preston Root family museum här!

EN hel filmdag i familjemuseet och sen mat i stan.

 

Vi åker nu vidare till Atlanta för att besöka Coca-colas huvudkontor där Coca-colas chef för all Coca-colas historia Ted Ryan tar emot oss. Spänningen håller i sig!!